• blank
  • blank

KRAL-PUNCHER NP-01 PCP AIR PISTOL – SORT 4.5MM/ 177

PCP AIR PISTOL, 4,5 mm, 56 skud, 850 fps

3.173,00 kr.

Ikke på lager

Varenummer (SKU): 547 Kategorier: , , , Brand:

Beskrivelse

Model NP-01
Caliber 4.5mm .177cal
Hastighed 850 fps
Pibelængde 10,6″ / 27 cm
Total Længde 17,3″/44cm – 19,3″/49cm
Antal skud pr. tank 4.5 56 skud
Skæftet Høj kvalitets syntetisk materiale
Magasin kapacitet 4.5mm 14 stk.
Lufttank 200bar
Total vægt 1,6 kg.

PCP

PCP er det ny hippe indenfor skydning med luft, og står for Pre-Charged Pneumatic som er en betegnelse for alle luftgevær/pistoler, som der har en luftcylinder der kan påfyldes og monteres.

PCP-systemet fungerer på følgende måde –

Første og meget afgørende step er at få fyldt luftcylinderen dette gøres enten via en PCP-fod/håndpumpe, en dykkerflaske med påfyldningsadapter eller en PCP-kompressor. (se vejledning længere nede)

Efter påfyldning kan der nu alt efter model og lufttryk skydes op til 350 skud pr. tank, inden det igen er nødvendigt at fylde luftcylinderen.

Kral systemet er super kraftfuldt, drift sikkert, præcist og så er der absolut intet rekyl.

PCP-luftgevær/Pistol er en del anderledes ind de gængse knæk- luftgeværer og kræver lidt viden og forståelse for systemet, inden du begiver dig i gang med at skyde

Lovgivning ved luftgevær/pistol cal. 4,5mm/177

Luftgeværer og luftpistoler til og med kaliber 4,5mm kan købes uden jagttegn eller våbentilladelse og du skal derfor ikke vente flere måneder for at kunne tage dit nye ”legetøj” i brug, men kan tage det i brug så snart du har købt det.

Det kræver dog, at man er fyldt 18 år. Såfremt man er under 18 år, skal man have jagttegn eller være medlem af en skytteforening. Kravene for opbevaring er, at våbnet er forsvarligt opbevaret, så uvedkommende ikke kan komme i besiddelse af luftgeværet.

Anvendelse af PCP-luftgevær/Pistol cal.4.5/177

Et PCP-luftgevær/pistol cal.4.5/177 kan bruges til hobby, eller træning helt uden tilladelse, og så længe der er sikre forhold samt ingen dyr eller mennesker i nærheden så kan du uden problemer skyde.

Du skal blot altid være 100% sikker på at du ikke rammer nogen eller noget af værdi når du skyder.

!!!!!!!! HUSK ALTID HVAD DER STÅR FORAN DIT MÅL !!!!!!!!!

Opfyldning af luftcylinder – PCP-luftgevær/pistol

Som beskrevet tidligere har et PCP-luftgevær en luftcylinder monteret på selve geværet/pistolen, hvorpå den alt efter cylinderstørrelse og det lufttryk der skydes med, skal fyldes inden den er helt tom (VIGTIGT).

Opfyldning kan gøres på flere måder blandt andet med en PCP-fod/håndpumpe, dykkerflaske med påfyldningsadapter eller via en PCP-kompressor.

PCP-fod/håndpumpe er klart den mest økonomiske måde at fylde luftcylinderen på, og dette gøres ved at tilslutte pumpen via en lille quick-fill studs på luftcylinderen. PCP-pumperne virker ved at studsen sættes i luftcylinder, mens der lukkes for en lille ventil på pumpen. Herefter pumpes der op til det ønskede lufttryk og det overskydende luft i slangen lukkes ud ved at løsne ventilen på pumpen, inden fyldestudsen afmonteres af luftcylinderen.

Det er også muligt at anvende en godkendte dykkerflaske til opfyldning af PCP-luftgevær, men HUSK dette kræver en godkendt samt serviceret dykkerflaske og påfyldningsadapter. Adapteren sættes på gevindet i dykkerflasken og slangen med fyldestudsen sættes i luftcylinderen for derefter at blive fyldt op.

Det er også muligt at fylde luftcylinderen med en PCP-kompressor eller en booster til en almindelig kompressor. Den sidste måde er klart den nemmeste og mest tidsbesparende.

Med kompressoren tilsluttes først til strøm, samt til PCP-luftcylinderen via slangen med påfyldningstuds. Herefter opfylder kompressoren luftcylinderen til det ønskede antal bar, hvorefter trykket lukkes ud via en udluftningsventil og forbindelseskablet afmonteres.

Det er meget vigtigt at din luftcylinder aldrig tømmes helt, da dette vil skade ventilen og gøre det svært at fylde den igen. Vores bedste og klareste anbefaling vil derfor være at fylde beholderen når trykket er på omkring 100 bar.

magnifiercross